YOUNG GUNS SALIBANDY SÄÄNNÖT
Keskiviikko, 19 Lokakuu 2016 11:14

Säännöt

1. Peliaika on 1 x 15 minuuttia.

2. Mailana tulee käyttää salibandymailaa. Pallona käytetään salibandypalloa.

3. Maali syntyy, kun pallo ylittää kokonaan maalilinjan. Hyökkäävä pelaaja saa tehdä maalin vain mailalla.

4. Mikäli pallo katoaa pelialueelta, sisäänlyönnin suorittaa joukkue, joka ei pelannut palloa yli. (Lyöntipiste on noin yksi metri kentän reunasta, päädyissä kulmalyönti).

5. Vapaalyönti ja sisäänlyönti saavat mennä suoraan maaliin, vastapelaajan on oltava vähintään kolmen metrin päässä.

6. Jalkasyöttö on sallittu. Pallon koskettaminen jalalla useamman kerran on kielletty.

7. Tahallinen käsien tai pään käyttäminen pallon tavoittelussa on kielletty.

8. Pelaaja ei saa nostaa mailaa lantiotason yläpuolelle. Palloa ei saa pelata mailalla tai jalalla yli polvitason (ei hyppäämälläkään).

9. Mailalla saa pelata vain palloa. Vastustajan mailan painaminen, sitominen ja nostaminen on kielletty. Myös vastapelaajan lyöminen tai mailan pitäminen jalkojenvälissä on kielletty.

10. Taklaaminen, kiinnipitäminen, työntäminen ja estäminen on kielletty.

11. Kenttäpelaaja ei saa pelata ilman mailaa.

12. Maasta pelaaminen on kielletty (=molemmat polvet tai toinen käsi on maassa).

13. Turnauksissa joukkueiden keskinäisen paremmuuden määrää saavutetut pisteet (2 voitosta, 1 tasapelistä). Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:

  1. keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet,

  2. keskinäisten otteluiden maaliero,

  3. keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit,

  4. koko sarjan maaliero,

  5. koko sarjassa tehdyt maalit,

  6. arpa.

25. Ottelutilanteen ollessa tasan 12 minuutin peliajan päättyessä, niissä otteluissa, joissa voittaja on ratkaistava, suoritetaan peliajan päätyttyä 3 minuutin jatko-aika kultaisen maalin periaatteella. Jos tämänkin jälkeen peli on tasan suoritetaan Rangaistuslaukauskilpailu 1vs1 periaatteella.

 

MUISTA FAIR PLAY!

 

Lyseo

1. Kentällä on samanaikaisesti 3 kenttäpelaajaa/joukkue, ei maalivahteja. Vaihto-oikeus on rajoittamaton (ns. lentävä vaihto).

2. Käytetään minisählymaalia.

3. Pelaaja ei saa koskettaa maalialuetta millään kehonsa osalla. Maalialueen yliastuminen on kuitenkin sallittu. Mailalla pelaaminen on sallittua maalialueella.

4. Hyökkääjäpelaajan maalialuerikkomuksesta tuomitaan vapaalyönti. Puolustuspelaajan maalialuerikkomuksesta tuomitaan rangaistuslyönti.

5. Rangaistuslyönti suoritetaan keskipisteestä suoraan tyhjään maaliin. Epäonnistuneen rangaistuslaukauksen jälkeen jatketaan kiista-aloituksella keskipisteestä.

6.Hyväksytyn maalin jälkeen peliä jatketaan vastajoukkueen aloituslyönnillä erotuomarin vihellyksestä. Lisäohje: Maalin tehnyt joukkue palaa omalle kenttäpuoliskolleen kunnes aloituslyönti on suoritettu. Aloituslyönti on suoritettu, kun toinen vastapuolen pelaaja koskee palloon. Aloituslyönti suoritetaan omalle puolelle keskipisteestä erotuomarin vihellyksestä. Ottelun alussa ns. kiista-aloitus.

7. Rangaistuslyönti tuomitaan rikkeistä, jotka erotuomari tulkitsee jäähyn arvoiseksi rikkeeksi

8. Epäurheilijamaisesta käytöksestä ja/tai pelaajan tahallisesta vahingoittamisyrityksestä seuraa kaksi rangaistuslyöntiä ja ottelurangaistus. Tuomari voi törkeässä tapauksessa raportoida tapahtuneesta turnauksen jurylle, joka käsittelee tapauksen erikseen ja päättää seuraamuksista. Vakavin rangaistus on pelaajan sulkeminen ko. turnauksesta.